Ugrás a fő tartalomra

Hajfestés hennával. . .

A henna alapjáratban a vörös különböző árnyalatait tudja produkálni a hajunkon, attól függően, hogy hajszálaink mennyi pigmentet tartalmaznak. A szőke és az ősz hajúak számíthatnak a legvilágosabb vörös árnyalatra. Minél sötétebb az eredeti hajszínünk, annál sötétebb a hennafestés színhatása is, ami sötétbarna alaphajszín esetén akár fekete is lehet. A henna színét mélyíthetjük egyéb növényi adalékok hozzáadásával, mint például diólevél, tamariszkusz, indigó, vöröshagyma héj. Egy biztos, a hennával szőke hajad soha nem lehetsz!
 Fontos!! Mivel a henna nem kívánt reakcióba léphet a szintetikus anyagokkal a hennára való áttérés előtt minimum 3 hónapig „pihentetni” kell a hajat, hogy a kemikáliák kiürülhessenek. Ha hennával festjük a hajunkat, nem ajánlatos a szintetikus kozmetikumok használata. Az ápoláshoz, hajmosáshoz használhatod a sörös szappanjaimat.
A hennapép készítése:
A henna vízfelvevő képessége nagymértékben függ a minőségétől. Az alább megadott recept csak hozzávetőleges,  lényeg  az, hogy a végén tejföl sűrűségű pépet kapjunk,
 Hozzávalók:
2 evőkanál vagy 2 tea filter jó minőségű indiai fekete tea,
2 kiskanál erős instant kávé,
1 púpozott kiskanál őrölt szegfűszeg,
8-10 egész szegfűszeg,
½ liter tiszta víz,
hennapor - hajhossztól függően 100g/200g/300g, tőfestéshez 100g, 6 csepp eukaliptusz illóolaj, 5 csepp levendula illóolaj
Kellékek: főzőedény, sűrű szita, keverő tál, fakanál, új hajfestő ecset

A főzőedénybe tegyük bele a teát, a kávét és a szegfűszeget. Öntsük hozzá a vizet, keverjük jól meg, és lassú lángon forraljuk minimum fél óra hosszat. A forralás közben elpárolgott vizet apránként pótoljuk. Minél tovább forraljuk, annál erősebb lesz a színhatás!
A hennaport szitáljuk bele egy üveg, porcelán vagy rozsdamentes acél keverőtálba. Szűrjük le a keveréket, és folyamatos keverés közben adjuk hozzá a porhoz, míg el nem érjük a tejföl sűrűséget.
Alaposan dolgozzuk el az esetleges csomókat, majd csepegtessük hozzá az illóolajakat, és keverjük jól el.
Hagyjuk állni a keveréket lefedve addig, míg langyosra nem hűl.
Utána hasonlóképp kell felkenni, mint a kémiai hajfestékeket. Az első hennás hajfestésnél a pépet a tőtől a hajvégekig kell felkenni, később már elég a tőfestés is, mivel a henna nem fakul, és nem kopik! Ha felkentük a pépet érdemes nejlonsapkával betakarni, hogy ne száradjon ki. Én – frissen tartó fóliát szoktam rátekerni, majd egy sapkát is húzok a fejemre.  Ahhoz, hogy elérjük a kívánt színhatást, a pépet minimum 2-3 órán keresztül rajta kell hagyni a hajunkon.  Én egy éjszakát szoktam rajt hagyni.
Lemosáshoz készítsünk egy öblítő keveréket:  1 liter vízben keverjünk el,
1 citrom levében oldott,
2 csepp citrom,
2 csepp jázmin,
5 csepp levendula illóolajakat
Áztassuk be minél jobban a hajat és a fejbőrt, miközben folyamatosan masszírozzuk a hajba a hennapépet. Ezt egészen addig folytassuk, amíg a hajunkból víztiszta lé nem folyik. Ekkor mossuk át egyszer méregmentes samponnal vagy hajszappannal, majd az oldattal öblítsük le.

Ennyi lenne röviden, ha bármilyen kérdésed lenne a festéssel kapcsolatban, kérdezz! ! !
 válaszolok

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ichtiol;- gyógyászati kátrány

Ichtiol; gyógyászati kátrány, ezt a remek alapanyagot amit a következő szappanom és krémem készítéséhez fogok használni, nem volt könnyű beszerezni de végül sikerült, Hetti barátnőm és anyukája segítségével. Amit ezúton is köszönök. Mi ez? Pár mondatban szeretném bemutatni ezt a kiváló hatású anyagot amit már az 1800-as években is ismertek és bőrbetegségek gyógyítására használtak. Nagyon érdekes leírást találtam 1868-ból: Egy cikk a Zala Közlönyből, 1893-bόl. Az 1868 όta ismert Berger fėle kátrány szappan orvosi tekintélyek által ajánlva Ausztria-Magyarországban. : Mindennemű bőrtisztátalanság ellen kiváló. Díjnyertes az 1883-as bėcsi nemzetközi kiállitáson. Hatása a bőrre:  Fokozott faggyúmirigy működés esetén ajánlott. Egy nagyon jótékony hatású kénszármazék.   Kiváló redukáló szer, faggyúmirigy szabályozó, sebgyógyító és gyulladásgátló, hámképző, fertőtlenítő, érösszehúzó, nyugtató hatással. A 19. században az ichtiózis nevű készítményt, az akkor rejtélyesne

Nyári szappan...

Mákos - Mandula eper öntettel...... Csodálatos mandulás szappan, mandula tejjel és olajjal. Különleges kényeztetés a bőrödnek A rózsaszín agyag ásványi anyaggal tölti fel a bőrt, a mák pedig finoman masszírozva távolítja el az elhalt hámréteget. Használat után a bőr felfrissült életteli, puha lesz. Kellemes mandula és eper illatú.

Almaecetet a ráncok ellen!!!!

Már korábban írtam az almaecet jótékony hatásáról a hajápolásban. Kiváló hajápoló szer a balzsamot teljes mértékben helyettesíti.Táplálja, kondicionálja, könnyen fésülhetővé, selymesen fénylővé teszi a hajat. Samponszappanjaim tökéletes kiegészítője. Belsőleg alkalmazva kiváló fogyasztószer. Kitűnő megoldás lehet a ráncok ellen! Egy nagyon egyszerű, olcsó, teljesen természetes recept, amit mindenki könnyedén megvalósíthat otthonában. A bőr legfelső rétege folyamatosan elhal és leválik. A kor előrehaladtával az elhalt sejtek leválása lelassul, összetapadnak és vékony szarú réteget képez a bőrön. Ebben apró repedések,ráncok képződnek. Nos ettől a szarú rétegtől lehet megszabadulni az almaecetes dörzsöléssel. - Mosd meg az arcod és nyakad jó meleg szappanos vízzel ! - A következő lépésben, egy szivacsot itass át almaecettel! ( nem hígítva! ) - Ezzel dörzsöld át finoman a nyakad és az arcod (körkörösen lefelé, felfelé)! - A " dörzsölő-tisztítás " után közvetlenül ,bő