Körülbelül két éve használok himalaya sót a konyhámban, nagyon szeretem, soha nem cserélem le asztali sóra. Miért?
A finomított, sima só, amit mi asztali sónak (étkezési sónak, konyhasónak) hívunk, egy kilúgozott, többi ásványi anyagától megfosztott “melléktermék”. A nátriumon és klorid ionon kívül semmilyen más ásványi anyagot nem tartalmaz. (A képlete is NaCl – emlékszel még a kémia óráról, ugye?) Só nélkül unalmas, fantáziátlan, és élvezhetetlen az ételünk. A só ugyanakkor egy alapvető része testünknek, (6 %-át teszi ki) és fontos szerepe van az idegi ingerek elektromos vezetésében, a vér lúg-, és savháztartásának egyensúlyában. Máskor viszont az orvosaink, különösen idősebb korban, csökkentett só fogyasztást ajánlanak.
Miért?
A mindennapi étkezési só, egy radikális finomításon megy keresztül mielőtt az asztalunkra kerül. Különböző kémiai vegyületekkel kivonják belőle a nyomelemeket, és az ásványi sókat, csak a nátrium, és a klorid marad meg még benne. A többi kivont alkotórészt a vegyiparban nyersanyagként hasznosítják. Nekünk ebből csak egy “kilúgozott“ valami marad, a nátrium-klorid, vagyis a konyhasó. Átlagban napi 20 gramm nátrium-kloridot fogyasztunk, ebből napi 2 g-ra van szükségünk. Az ember veséje viszont csak napi 7 g nátrium-klorid kiválasztására képes. Tehát a felesleges 11 g-tól kell valahogy szabaduljunk. Ez a maradék NaCl pedig vizet köt le a szervezetünkben, amit a sejtjeinkből von ki 1:23 arányban. Tehát 1/4 liter értékes sejtfolyadékunkat áldozzuk fel naponta arra, hogy ne haljunk meg nátrium-klorid mérgezésben. Így keletkezik a legtöbb civilizációs betegségünk, élén a magas vérnyomással, vesekővel, és az izületeink elmeszesedésével. Természetesen több tartozik egy kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozáshoz, mint csak a természetes só, és az élő víz, de ez az alapja mindennek, hisz Földünkön minden élet a tengerben kezdődött. Vérünk nagyon hasonlít a tenger sós vízének összetételéhez, legalább is ami a benne található 84 alkotóelemet illeti. A tengeri só használata tökéletesen fedezhetné szervezetünk “sóigényét” abban az esetben, ha nem jódoznák, és tengereink nem lennének szennyezettek.
A Himalájából származó tiszta kristálysó 250 millió éves tengeri só, nagy nyomás alatt a hegy mélyén, minden környezeti szennyeződéstől mentesen alakult ki. A Himalaya só többmillió éves napfényt és energiát tárol magában. A legértékesebb formája a természetes ásványi sóknak, ötvözve nyomelemekkel. A Himalaya hegység rendkívüli nyomásviszonyai következtében a sót alkotó ásványi anyagok egyenleges, kristályos struktúrákba rendeződtek, melynek bioenergetikailag igen kedvező a hatása. A hegység kiemelkedésével a sóréteg a földfelszín közelébe került, így napjainkban kb. 400-600 méter mélységben található, a mai káros környezeti hatásoktól védetten, abszolút természetes formában. Bányászata kézzel történik, bárminemű ipari beavatkozástól mentes. Bányászása után kézzel törik kisebb darabokra, megtisztítják, és a napon szárítják. Mind a 84 elem kolloid állapotú, vagyis szerves alakban van jelen, (kisebb, mint 1/1000 g.) hogy a sejtmembrán falát ozmózissal még át tudja hatolni, és beépüljön sejtjeinkbe. Minden, a testünk számára szükséges nyomelemet és ásványi-anyagot tartalmazza.
A kristálysó összetétele hasonlít legjobban vérünk természetes ásványi-anyag összetételéhez. A kristálysóból nem lehet túl sokat fogyasztani, mert egy természetes regulációs, kiegyenlítő hatása van. A magas vérnyomást leviszi, az alacsonyt, pedig emeli. Segít a szervezet elsavasodásánál, fogínyvérzésnél, fogínygyulladásnál. Oldja a régi nátrium-klorid, okozta ízületi lerakodásokat, vesekövet, fogkövet. E mellett természetes úton visszaállítja a szervezet elektrolit-háztartását.
Használhatod számtalan módon
- Egy kis, jól lezárható, tiszta üvegben, egy-két kristálysó darabra tiszta forrásvizet öntünk. Kb. egy óra múlva, egy telített 26 % sóoldat áll rendelkezésünkre. Újra és újra feltöltheted forrásvízzel, amíg a kristályok teljesen fel nem oldódnak. Ez az oldat egy steril oldat, határidő nélkül eltartható. Ebből az oldatból használhatunk fogmosásra, borogatásra és bedörzsölésre (26%); inhalálásra (asztma, allergia), száj,-és toroköblítésre (1%); szem,-és fülcseppként (0,2 %) oldatot.
Ivókúra: minden reggel, éhgyomorra egy kiskanál 26 % só-oldatot felöntünk egy pohár tiszta forrásvízzel, vagy pí-vízzel. Rögtön beállítja az egész napi elektrolit háztartásunkat, és régi nátriumklorid okozta lerakódások oldódnak fel vele.
Só-fürdő: Fontos az 37°C-os 1%-os oldat betartása, hogy elérjük az optimális ozmotikus hatást. Reumánál, ízületi bántalmaknál, bőrbetegségeknél (pikkelysömör, psoriasis, akne, neurodermitis), női panaszoknál, méregtelenítésre és a szervezet ellenálóképességének növelésére kiválóan alkalmazható. -használhatod sózásra, főzésre, - himalaya só peeling-re is, sózokni, sóing is készülhet belőle, - oldatot orrüreg tisztántartására is használni, főként náthás időszakban,. - Sószappan formájában a testet dörzsölve kitűnő hidratáló, salaktalanító és narancsbőr elleni hatású. - Meleg sópárnával fül-, derék, váll, hátfájást mérsékelhetsz. - Herpesz ellen is hatásos.- Izzadtságszag eltüntetésére is kitűnő megoldás a Himalaya sószappan az alumíniumot tartalmazó káros golyós dezodorok helyett.
Sótéglaként is kapható, otthonunkba beépítve levegő javítására, vagy talpunk alá téve méregtelenítőnek. Én nem téglát használok, hanem egy tálba teszek durvára őrölt sókristályt vízzel felöntöm, a radiátorra teszem, így párologtatok. Remek friss levegő van a szobákban.
Sokan ellenőrizték már ennek a sónak az összetételét, de mindenki arra a felismerésre jutott, hogy ez az a só mely emberi fogyasztásra a lehető legegészségesebb. Ez az összetétel, ugyanilyen koncentrációban a vérünkben is megtalálható, tehát a kristálysó használatával a természetes állapotot, sav-bázis egyensúlyt tudjuk biztosítani. A kristálysóban megtalálható a periódusos rendszerben található legtöbb elem. A fő összetevők (Nátrium, Klorid, Kálium) mellet a többi csak nyomokban, az ember számára ártalmatlan mennyiségben vannak jelen. Jelenlétük viszont segít szervezetünk számára a só lebontásában, felhasználásában és tökéletes, természetes nyomelem forrást biztosítanak.
Az asztali sóval ellentétben, ami valóban csak negatív hatással bír a szervezetre nézve egy egészséges alternatívaként ismerd meg a Himalaya (Himalája) sót, az egészséges, lúgosító sót, az élet sóját!
Egészséges táplálkozás és megfelelő lúgosító étrend esetén az ember arra törekszik, hogy a megfelelő ásványi eredetű nyomelemeket pótolja. Ebben segít a Himalaya só, az egyetlen lúgosító só.
Érdekesnek tűnhet, hogy egy só képes csaknem az összes szükséges anyagot magában foglalni ami az élethez kell. 84 féle ásványi anyagot tartalmaz!
A Himalaya só drágább, mint az általunk ismert asztali só, konyhasó, azonban megéri beszerezni a konyhába. Sokkal kevesebbet kell használni belőle így tovább tart. Színe általában halvány rózsaszíntől a fehérig terjed.
Ezt a változatot használom, (finomszemcsés)
Figyelem! Himalaya sóból sem kell túladagolni magunkat! Az emberi szervezet számára szükséges napi só mennyiség: 0,2 gramm. (ezzel szemben egy átlag ember kb. 12-20 grammot fogyaszt!!! Veséink csak napi 5-7 grammot tudnak kiválasztani, tehát iszonyú megterhelésnek vannak kitéve. A többi sót szervezetünk igyekszik “megkötni”, hogy kivédje romboló hatását, ezt csak olyan áron képes, hogy ezt a nedvességet a sejtektől vonja el.
A finomított, sima só, amit mi asztali sónak (étkezési sónak, konyhasónak) hívunk, egy kilúgozott, többi ásványi anyagától megfosztott “melléktermék”. A nátriumon és klorid ionon kívül semmilyen más ásványi anyagot nem tartalmaz. (A képlete is NaCl – emlékszel még a kémia óráról, ugye?) Só nélkül unalmas, fantáziátlan, és élvezhetetlen az ételünk. A só ugyanakkor egy alapvető része testünknek, (6 %-át teszi ki) és fontos szerepe van az idegi ingerek elektromos vezetésében, a vér lúg-, és savháztartásának egyensúlyában. Máskor viszont az orvosaink, különösen idősebb korban, csökkentett só fogyasztást ajánlanak.
Miért?
A mindennapi étkezési só, egy radikális finomításon megy keresztül mielőtt az asztalunkra kerül. Különböző kémiai vegyületekkel kivonják belőle a nyomelemeket, és az ásványi sókat, csak a nátrium, és a klorid marad meg még benne. A többi kivont alkotórészt a vegyiparban nyersanyagként hasznosítják. Nekünk ebből csak egy “kilúgozott“ valami marad, a nátrium-klorid, vagyis a konyhasó. Átlagban napi 20 gramm nátrium-kloridot fogyasztunk, ebből napi 2 g-ra van szükségünk. Az ember veséje viszont csak napi 7 g nátrium-klorid kiválasztására képes. Tehát a felesleges 11 g-tól kell valahogy szabaduljunk. Ez a maradék NaCl pedig vizet köt le a szervezetünkben, amit a sejtjeinkből von ki 1:23 arányban. Tehát 1/4 liter értékes sejtfolyadékunkat áldozzuk fel naponta arra, hogy ne haljunk meg nátrium-klorid mérgezésben. Így keletkezik a legtöbb civilizációs betegségünk, élén a magas vérnyomással, vesekővel, és az izületeink elmeszesedésével. Természetesen több tartozik egy kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozáshoz, mint csak a természetes só, és az élő víz, de ez az alapja mindennek, hisz Földünkön minden élet a tengerben kezdődött. Vérünk nagyon hasonlít a tenger sós vízének összetételéhez, legalább is ami a benne található 84 alkotóelemet illeti. A tengeri só használata tökéletesen fedezhetné szervezetünk “sóigényét” abban az esetben, ha nem jódoznák, és tengereink nem lennének szennyezettek.
A Himalájából származó tiszta kristálysó 250 millió éves tengeri só, nagy nyomás alatt a hegy mélyén, minden környezeti szennyeződéstől mentesen alakult ki. A Himalaya só többmillió éves napfényt és energiát tárol magában. A legértékesebb formája a természetes ásványi sóknak, ötvözve nyomelemekkel. A Himalaya hegység rendkívüli nyomásviszonyai következtében a sót alkotó ásványi anyagok egyenleges, kristályos struktúrákba rendeződtek, melynek bioenergetikailag igen kedvező a hatása. A hegység kiemelkedésével a sóréteg a földfelszín közelébe került, így napjainkban kb. 400-600 méter mélységben található, a mai káros környezeti hatásoktól védetten, abszolút természetes formában. Bányászata kézzel történik, bárminemű ipari beavatkozástól mentes. Bányászása után kézzel törik kisebb darabokra, megtisztítják, és a napon szárítják. Mind a 84 elem kolloid állapotú, vagyis szerves alakban van jelen, (kisebb, mint 1/1000 g.) hogy a sejtmembrán falát ozmózissal még át tudja hatolni, és beépüljön sejtjeinkbe. Minden, a testünk számára szükséges nyomelemet és ásványi-anyagot tartalmazza.
A kristálysó összetétele hasonlít legjobban vérünk természetes ásványi-anyag összetételéhez. A kristálysóból nem lehet túl sokat fogyasztani, mert egy természetes regulációs, kiegyenlítő hatása van. A magas vérnyomást leviszi, az alacsonyt, pedig emeli. Segít a szervezet elsavasodásánál, fogínyvérzésnél, fogínygyulladásnál. Oldja a régi nátrium-klorid, okozta ízületi lerakodásokat, vesekövet, fogkövet. E mellett természetes úton visszaállítja a szervezet elektrolit-háztartását.
Használhatod számtalan módon
- Egy kis, jól lezárható, tiszta üvegben, egy-két kristálysó darabra tiszta forrásvizet öntünk. Kb. egy óra múlva, egy telített 26 % sóoldat áll rendelkezésünkre. Újra és újra feltöltheted forrásvízzel, amíg a kristályok teljesen fel nem oldódnak. Ez az oldat egy steril oldat, határidő nélkül eltartható. Ebből az oldatból használhatunk fogmosásra, borogatásra és bedörzsölésre (26%); inhalálásra (asztma, allergia), száj,-és toroköblítésre (1%); szem,-és fülcseppként (0,2 %) oldatot.
Ivókúra: minden reggel, éhgyomorra egy kiskanál 26 % só-oldatot felöntünk egy pohár tiszta forrásvízzel, vagy pí-vízzel. Rögtön beállítja az egész napi elektrolit háztartásunkat, és régi nátriumklorid okozta lerakódások oldódnak fel vele.
Só-fürdő: Fontos az 37°C-os 1%-os oldat betartása, hogy elérjük az optimális ozmotikus hatást. Reumánál, ízületi bántalmaknál, bőrbetegségeknél (pikkelysömör, psoriasis, akne, neurodermitis), női panaszoknál, méregtelenítésre és a szervezet ellenálóképességének növelésére kiválóan alkalmazható. -használhatod sózásra, főzésre, - himalaya só peeling-re is, sózokni, sóing is készülhet belőle, - oldatot orrüreg tisztántartására is használni, főként náthás időszakban,. - Sószappan formájában a testet dörzsölve kitűnő hidratáló, salaktalanító és narancsbőr elleni hatású. - Meleg sópárnával fül-, derék, váll, hátfájást mérsékelhetsz. - Herpesz ellen is hatásos.- Izzadtságszag eltüntetésére is kitűnő megoldás a Himalaya sószappan az alumíniumot tartalmazó káros golyós dezodorok helyett.
Sótéglaként is kapható, otthonunkba beépítve levegő javítására, vagy talpunk alá téve méregtelenítőnek. Én nem téglát használok, hanem egy tálba teszek durvára őrölt sókristályt vízzel felöntöm, a radiátorra teszem, így párologtatok. Remek friss levegő van a szobákban.
Sokan ellenőrizték már ennek a sónak az összetételét, de mindenki arra a felismerésre jutott, hogy ez az a só mely emberi fogyasztásra a lehető legegészségesebb. Ez az összetétel, ugyanilyen koncentrációban a vérünkben is megtalálható, tehát a kristálysó használatával a természetes állapotot, sav-bázis egyensúlyt tudjuk biztosítani. A kristálysóban megtalálható a periódusos rendszerben található legtöbb elem. A fő összetevők (Nátrium, Klorid, Kálium) mellet a többi csak nyomokban, az ember számára ártalmatlan mennyiségben vannak jelen. Jelenlétük viszont segít szervezetünk számára a só lebontásában, felhasználásában és tökéletes, természetes nyomelem forrást biztosítanak.
Az asztali sóval ellentétben, ami valóban csak negatív hatással bír a szervezetre nézve egy egészséges alternatívaként ismerd meg a Himalaya (Himalája) sót, az egészséges, lúgosító sót, az élet sóját!
Egészséges táplálkozás és megfelelő lúgosító étrend esetén az ember arra törekszik, hogy a megfelelő ásványi eredetű nyomelemeket pótolja. Ebben segít a Himalaya só, az egyetlen lúgosító só.
Érdekesnek tűnhet, hogy egy só képes csaknem az összes szükséges anyagot magában foglalni ami az élethez kell. 84 féle ásványi anyagot tartalmaz!
A Himalaya só drágább, mint az általunk ismert asztali só, konyhasó, azonban megéri beszerezni a konyhába. Sokkal kevesebbet kell használni belőle így tovább tart. Színe általában halvány rózsaszíntől a fehérig terjed.
Ezt a változatot használom, (finomszemcsés)
Figyelem! Himalaya sóból sem kell túladagolni magunkat! Az emberi szervezet számára szükséges napi só mennyiség: 0,2 gramm. (ezzel szemben egy átlag ember kb. 12-20 grammot fogyaszt!!! Veséink csak napi 5-7 grammot tudnak kiválasztani, tehát iszonyú megterhelésnek vannak kitéve. A többi sót szervezetünk igyekszik “megkötni”, hogy kivédje romboló hatását, ezt csak olyan áron képes, hogy ezt a nedvességet a sejtektől vonja el.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése