Az ekcémám miatt sajnos érzékeny vagyok néhány natúr vajra is. Például a shea vaj vagy a mangóvaj. Így bármilyen jó a hatásuk nem használhatom. DE....
Van egy csodálatos vaj ami kárpótol....
KAKAÓVAJ
- gyógyít; hidratál, és " Isteni " kakaóillata van.. -
Hidratálóként használom egy ideje. Fantasztikus hatása van.
Egy kis történet:
A kakaó (Theobroma cacao) valószínűleg az Amazonas és az Orinoco folyókat övező őserdő mélyéről származik. Több helyi ősi nép, maják, inkák és aztékok is ismerték, előszeretettel fogyasztották a kakaó termését.
Termesztését a maják kezdték el kb. 3500 évvel ezelőtt. A termés húsát csemegeként fogyasztották, magja a kakaóbab pedig fizetőeszközként töltött be fontos szerepet. Latin nevét még Linné-től kapta, "theobroma", azaz az " Istenek eledele ".
A mályvavirágúak rendjébe sorolt növény természetes élőhelyén akár 15 méteres magasságot is elérhet, az ültetvényeken 3-4 méter magas növényeket nevelnek. Apró, fehér virágai késő délután nyílnak ki és egész éjjel nyitva maradnak. Termése narancsszínű és általában 50-60 mag terem benne.Bár a kakaó a dél-amerikai kontinensről származik, a legtöbb kakaóültetvény ma Afrikában található. Az ültetvényeken általában két fajtáját termesztik. A fák egész évben virágoznak és folyamatosan teremnek. A frissen szüretelt kakaóbab 40-55% kakaóvajat tartalmaz, de feldolgozása előtt még további előkészítése szükséges. Kakaóvaj előállításához a babokat szárítják és miután nedvességtartalma egy részét elvesztette alkalmas a sajtolásra. Hideg sajtolásnál a kakaóőrlemény hőmérséklete mindössze 46 fokig emelkedik, ez a meleg pedig nem külső forrásból, hanem a kakaóbab-darabkák súrlódásából keletkezik. Az éppen csak megolvadt kakaóvaj jól elválasztható a kakaóbab maradékától. A művelet eredménye a szűretlen, szűz kakaóvaj, amely csokoládébarna színű, jellegzetes kakaó illattal és ízzel. A szűrt kakaóvaj elveszíti barna színét, tört fehér, vagy sárgás színű lesz.
A hidegen sajtolásnak köszönhetően a kakaóvaj polifenol-tartalma nem sérül, így kifejtheti antivirális, antibakteriális, rákellenes hatását. Zsírsav-összetétele kiváló bőrápolóvá teszi. Főleg hidratáló és napvédő hatása miatt népszerű. Egyike a legstabilabb, magasan koncentrált zsíroknak, amely testhőmérsékleten olvad és azonnal felszívódik a bőrben. Magas E vitamin tartalma van.
- A kutatások alapján a test kakaóvajjal masszírozása elősegíti a stresszes állapot megszűnését, erősíti az immunrendszert, és szerepe van a rák elleni küzdelemben.
- Japán kutatók leírták, a CMP megakadályozza a rákos sejtek és tumorok növekedését azzal, hogy csökkentik a test aktív oxigénszintét, amely magába foglalja, hogy a CMP megakadályozza az LDL koleszterin oxidációját, és a gyulladásos sejtek képződését. Néhány bizonyíték van arra is, hogy a kakaóvajban levő CMP segíthet a szívbetegségek megelőzésében, és enyhíti az ízületi gyulladások tüneteit.
Hatása a bőrön:
- A kakaóvaj lassan szívódik fel, hosszan tartó hidratáló hatású
- Az ekcéma tüneteit csökkenti, természetes hidratáló hatása révén megakadályozza a betegség kiújulását.
- Gyorsan és tartósan enyhíti a pikkelysömör tüneteit
- A kakaóvaj napvédő hatású, faktorszáma kb. 5-7.
- Megnyugtatja és ápolja az irritált bőrt
- Bőrpuhító hatású, elősegíti a kirepedezett bőr gyógyulását.
- Csökkenti a terhességi csíkok kialakulását, rugalmasan tartja a bőrt, ráncok ellen is kiváló.
A nyers, finomítatlan kakaóvajnak karakteres kakaóillata van. 34 fokon olvad, bőrön jól eloszlatható, kemény állagú növényi zsír. Mindenkinek ajánlom, próbálja ki.
Nekem bevált....
Van egy csodálatos vaj ami kárpótol....
KAKAÓVAJ
- gyógyít; hidratál, és " Isteni " kakaóillata van.. -
Hidratálóként használom egy ideje. Fantasztikus hatása van.
Egy kis történet:
A kakaó (Theobroma cacao) valószínűleg az Amazonas és az Orinoco folyókat övező őserdő mélyéről származik. Több helyi ősi nép, maják, inkák és aztékok is ismerték, előszeretettel fogyasztották a kakaó termését.
Termesztését a maják kezdték el kb. 3500 évvel ezelőtt. A termés húsát csemegeként fogyasztották, magja a kakaóbab pedig fizetőeszközként töltött be fontos szerepet. Latin nevét még Linné-től kapta, "theobroma", azaz az " Istenek eledele ".
A mályvavirágúak rendjébe sorolt növény természetes élőhelyén akár 15 méteres magasságot is elérhet, az ültetvényeken 3-4 méter magas növényeket nevelnek. Apró, fehér virágai késő délután nyílnak ki és egész éjjel nyitva maradnak. Termése narancsszínű és általában 50-60 mag terem benne.Bár a kakaó a dél-amerikai kontinensről származik, a legtöbb kakaóültetvény ma Afrikában található. Az ültetvényeken általában két fajtáját termesztik. A fák egész évben virágoznak és folyamatosan teremnek. A frissen szüretelt kakaóbab 40-55% kakaóvajat tartalmaz, de feldolgozása előtt még további előkészítése szükséges. Kakaóvaj előállításához a babokat szárítják és miután nedvességtartalma egy részét elvesztette alkalmas a sajtolásra. Hideg sajtolásnál a kakaóőrlemény hőmérséklete mindössze 46 fokig emelkedik, ez a meleg pedig nem külső forrásból, hanem a kakaóbab-darabkák súrlódásából keletkezik. Az éppen csak megolvadt kakaóvaj jól elválasztható a kakaóbab maradékától. A művelet eredménye a szűretlen, szűz kakaóvaj, amely csokoládébarna színű, jellegzetes kakaó illattal és ízzel. A szűrt kakaóvaj elveszíti barna színét, tört fehér, vagy sárgás színű lesz.
A hidegen sajtolásnak köszönhetően a kakaóvaj polifenol-tartalma nem sérül, így kifejtheti antivirális, antibakteriális, rákellenes hatását. Zsírsav-összetétele kiváló bőrápolóvá teszi. Főleg hidratáló és napvédő hatása miatt népszerű. Egyike a legstabilabb, magasan koncentrált zsíroknak, amely testhőmérsékleten olvad és azonnal felszívódik a bőrben. Magas E vitamin tartalma van.
- A kutatások alapján a test kakaóvajjal masszírozása elősegíti a stresszes állapot megszűnését, erősíti az immunrendszert, és szerepe van a rák elleni küzdelemben.
- Japán kutatók leírták, a CMP megakadályozza a rákos sejtek és tumorok növekedését azzal, hogy csökkentik a test aktív oxigénszintét, amely magába foglalja, hogy a CMP megakadályozza az LDL koleszterin oxidációját, és a gyulladásos sejtek képződését. Néhány bizonyíték van arra is, hogy a kakaóvajban levő CMP segíthet a szívbetegségek megelőzésében, és enyhíti az ízületi gyulladások tüneteit.
Hatása a bőrön:
- A kakaóvaj lassan szívódik fel, hosszan tartó hidratáló hatású
- Az ekcéma tüneteit csökkenti, természetes hidratáló hatása révén megakadályozza a betegség kiújulását.
- Gyorsan és tartósan enyhíti a pikkelysömör tüneteit
- A kakaóvaj napvédő hatású, faktorszáma kb. 5-7.
- Megnyugtatja és ápolja az irritált bőrt
- Bőrpuhító hatású, elősegíti a kirepedezett bőr gyógyulását.
- Csökkenti a terhességi csíkok kialakulását, rugalmasan tartja a bőrt, ráncok ellen is kiváló.
A nyers, finomítatlan kakaóvajnak karakteres kakaóillata van. 34 fokon olvad, bőrön jól eloszlatható, kemény állagú növényi zsír. Mindenkinek ajánlom, próbálja ki.
Nekem bevált....
Megjegyzések
Megjegyzés küldése