Ugrás a fő tartalomra

Hajápolás " szőke hennával ", saját receptem

Ezt a bejegyzést azoknak készítem akik szeretnének természetes, vegyszermentes módon csodálatos hajat de nem szeretik a henna vöröses szintét. " Szőke hennának " is nevezik, de semmi köze a hennához. Ami közös a két növényben az talán csak a színük.
A Cassia obovata olívazöld növényi por, melyet a növény leveleinek finom őrlésével kapnak. Friss gyógynövény illata van. Nevezik szennának, natúr/szőke hennának is, mivel a szőke és ősz hajnak aranyos csillogást kölcsönöz, sötétebb hajnál pedig gyönyörű, tartós fényt és tartást érhetünk el vele színező hatás nélkül. A festett haj sérült szerkezetére is kedvező hatású.
Ha körülbelül 10% hennaport keversz a cassiához, a szín óaranyra változik. Ahogy növeljük a hennatartalmat, úgy lesz egyre vörösebb szőke a haj. 50% henna hozzáadása esetén már teljesen vörösre festi a hajat.




FIGYELEM!
Ha kemény csapvízzel oldjuk a cassiát, és ezzel festjük a hajat, előfordulhat, hogy zöldes színű lesz az eredmény. Ennek oka, hogy a vízben levő ásványi anyagok reakcióba lépnek a cassia molekuláival. Az eredmény tehát zöld, vagy barnás, esetleg fekete árnyalat is lehet.
Én így készítem a hajápoló pépet

1 csomag Casssia ( 10 dkg ) porhoz annyi vizet adok ( forrás vizet használok de lehet desztillált víz is ) hogy pép állagú legyen.

De vigyázat!!
Ne legyen túl híg a paszta, mivel nehéz lesz felkenni, ahogy melegedni kezd a fólia alatt, folyni kezd. Nagyon kellemetlen. Mert a pépnek 3 - 4 órát a hajon kell lenni.
Amikor összeáll a pép teszek hozzá egy evőkanál kókusz olajat és egy kávéskanál ricinusolajat.
Így már könnyű keverni. A pépet állni hagyom egy pár órát, hogy kioldódjanak belőle az ápoló, festőanyagok.
Az idő elteltével, megkezdem a festést. Nem könnyű művelet!
A hajamat több részre osztom. Kis csatokkal összecsatolom a tincseket. Majd alulról kezdve, tincsenként felkenem a pasztát. Ha evvel megvagyok, körbetekerem frissen tartó fóliával, hogy melegen tartsam.
Majd 3 - 4 óra után lemosom.majd samponszappanommal alaposan átmosom. Leöblítem majd szárítom.

Használat után gyönyörű fényes ápolt erős lesz a hajad. Mindenkinek szívből ajánlom.

Kicsit macerás, de a végeredmény mindenért kárpótol.

Megjegyzések

  1. Szia! Nagyon szép színe van a hajadak. Még csak most kezdek ismerkedni ezzel a témával. Az hajam csokibarna színű, vegyileg volt festve nemrég, úgyhogy várnom kell pár hónapot, hogy elkezdhessem ezt a módszert. Szükségem lesz a tanácsaidra, ha nem gond. Köszi Mybee

    VálaszTörlés
  2. Kedves Mybee!
    Örülök, hogy tetszik a hajam. Ha kérdésed van, írd meg, szívesen segítek.
    Szilvi

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Szeretném megkérdezni, hogy akkor nyugodtan tehetünk bele a hennás masszába növényi olajat, olívát vagy kókuszolajat? Nem akadályozza a festék megtapadását a hajon, például ha vörös hennát is használok? Több oldalon is néztem, de nem írják, hogy kellene bele. Akkor neked az a tapasztalatod, hogy így is színezi a hajat?
    Köszi a választ :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ichtiol;- gyógyászati kátrány

Ichtiol; gyógyászati kátrány, ezt a remek alapanyagot amit a következő szappanom és krémem készítéséhez fogok használni, nem volt könnyű beszerezni de végül sikerült, Hetti barátnőm és anyukája segítségével. Amit ezúton is köszönök. Mi ez? Pár mondatban szeretném bemutatni ezt a kiváló hatású anyagot amit már az 1800-as években is ismertek és bőrbetegségek gyógyítására használtak. Nagyon érdekes leírást találtam 1868-ból: Egy cikk a Zala Közlönyből, 1893-bόl. Az 1868 όta ismert Berger fėle kátrány szappan orvosi tekintélyek által ajánlva Ausztria-Magyarországban. : Mindennemű bőrtisztátalanság ellen kiváló. Díjnyertes az 1883-as bėcsi nemzetközi kiállitáson. Hatása a bőrre:  Fokozott faggyúmirigy működés esetén ajánlott. Egy nagyon jótékony hatású kénszármazék.   Kiváló redukáló szer, faggyúmirigy szabályozó, sebgyógyító és gyulladásgátló, hámképző, fertőtlenítő, érösszehúzó, nyugtató hatással. A 19. században az ichtiózis nevű készítményt, az akkor rejtélyesne

Nyári szappan...

Mákos - Mandula eper öntettel...... Csodálatos mandulás szappan, mandula tejjel és olajjal. Különleges kényeztetés a bőrödnek A rózsaszín agyag ásványi anyaggal tölti fel a bőrt, a mák pedig finoman masszírozva távolítja el az elhalt hámréteget. Használat után a bőr felfrissült életteli, puha lesz. Kellemes mandula és eper illatú.

Almaecetet a ráncok ellen!!!!

Már korábban írtam az almaecet jótékony hatásáról a hajápolásban. Kiváló hajápoló szer a balzsamot teljes mértékben helyettesíti.Táplálja, kondicionálja, könnyen fésülhetővé, selymesen fénylővé teszi a hajat. Samponszappanjaim tökéletes kiegészítője. Belsőleg alkalmazva kiváló fogyasztószer. Kitűnő megoldás lehet a ráncok ellen! Egy nagyon egyszerű, olcsó, teljesen természetes recept, amit mindenki könnyedén megvalósíthat otthonában. A bőr legfelső rétege folyamatosan elhal és leválik. A kor előrehaladtával az elhalt sejtek leválása lelassul, összetapadnak és vékony szarú réteget képez a bőrön. Ebben apró repedések,ráncok képződnek. Nos ettől a szarú rétegtől lehet megszabadulni az almaecetes dörzsöléssel. - Mosd meg az arcod és nyakad jó meleg szappanos vízzel ! - A következő lépésben, egy szivacsot itass át almaecettel! ( nem hígítva! ) - Ezzel dörzsöld át finoman a nyakad és az arcod (körkörösen lefelé, felfelé)! - A " dörzsölő-tisztítás " után közvetlenül ,bő