Ugrás a fő tartalomra

Kleopátra szépségének " TITKA "....

A következő szappanomhoz holt tengeri iszapot használtam. Hogy miért?

A legendák szerint Kleopátra, Egyiptom fáraónője azért hódította meg a Holt-tenger vidékét, hogy bármikor rendelkezésére álljanak a tenger kincsei szépségének megőrzése érdekében. A korabeli leírások szerint sokat időzött a Holt-tengerben fürdőzve.
Az iszap a hegyekből az esőzések által a tengerbe lehordott üledékes agyagréteg eróziója révén keletkezett. Ennek során az évezredek alatt magába szívta a tengervíz tápláló ásványi anyagait. A Holt-tenger iszapja rendkívüli mennyiségben tartalmaz ásványi sókat, nyomelemeket, de találhatók benne szilárd növényi és állati eredetű anyagok is. A Holt-tenger sótartalma (30%) tízszer nagyobb a többi tengeréhez képest, az innen származó értékes sók, ásványi anyagok, és a híres fekete iszap a legkiválóbb natúr gyógy- és szépségápolási cikkek alapanyaga. A Holt-tengeri só összetétele eltér a konyhasóétól, nagy mennyiségben tartalmaz kloridot, nátriumot, magnéziumot, kalciumot, káliumot, és különféle vas-ionokat. A tenger sós vize számtalan probléma orvoslására alkalmas

A sós víz fertőtlenítő hatásának köszönhetően jótékony hatással van a pattanásos, egyenetlen bőrre, simává, puhává varázsolja azt. Leszárítja a mitesszereket, pattanásokat. Az iszappakolás akár otthoni körülmények között is alkalmazható, látványos hatása már az első alkalommal jelentkezik.

Az érzékenyebb bőrűek számára kifejlesztették a Holt-tengeri iszappakolás egyéb hatóanyagokkal, például aloe verával kiegészített változatait. Az iszap zsírelszívó hatását, mely a zsíros bőr ápolásánál előny, az aloe vera nedvességadó hatása kiegyensúlyozza, ezért nem szárítja az érzékeny bőrt.

Az iszap-kezelés cellulitis elleni krémmel kiegészítve hatékonyan segít a narancsbőr tüneteinek enyhítésében is. A testre kifejlesztett iszappakolás kisimítja, méregteleníti a bőrt. Ha megvárjuk, míg megszárad az iszappakolás, és leradírozzuk a bőrről, akkor eltávolítja a felső, elhalt hámréteget is. Így sima, fiatal bőrfelületet kapunk.

A holt-tengeri iszapkúra hatása leglátványosabb talán a psoriasis, azaz a pikkelysömör kezelésében. Ez a betegség öröklődik, de stressz hatására fokozott mértékben jelenik meg. Az iszapkezelést ebben az esetben sófürdőkúrával érdemes kiegészíteni. A Holt-tengeri iszap a pikkelyek leválasztásával és a sebgyógyulás gyorsításával fejti ki gyógyhatását.




Az iszappakolás erősíti a hajhagymákat, tisztítja a fejbőrt, megszünteti a zsírosodást és a korpásodást. Élénkíti a fáradt és a hajfestékektől, szennyeződésektől károsodott fejbőrt. Szabályozza a túlzott faggyúmirigy-működést, ásványi elemeket juttat a fejbőrbe, javítja a vérkeringést, csökkenti a hajhullást. Minden hajtípusra ideális.

A Holt-tenger iszapja bizonytalan eredetű allergiás bőrelváltozások kezelésére is egyedülállóan alkalmas, valamint lassítja bőrünk öregedését. Az ásványi anyagok elengedhetetlenek az egészséges sejtanyagcsere fenntartásában, ami fontos tényező a bőr fiatalos küllemének megőrzésében. Az idő előrehaladtával testünk természetes ásványi anyag szintje csökken, pótlásra szorul. A Holt-tenger iszapja és sója tartalmazza a leghatékonyabb alapanyagokat, melyek a fiatal bőr megtartásához szükségesek. A Holt-tenger legalább hatvanféle sót tartalmaz, különleges összetevői közé tartoznak a kén vegyületei, a lítium és a jód. Ez a sóösszetétel azért is egyedülálló, mert az emberi bőr felszínén kialakuló természetes nedvesség ásványi összetételével és az emberi verejtékkel mutat rokonságot. Az iszap legfontosabb alkotórésze a 27%-os koncentrációjú szerves kénvegyület, az ún. ichtamol, amely a kozmetikában és a bőrgyógyászatban jól ismert ichtiolhoz hasonlít, kénes kátrány, olajpala-alkotórész. Az olajpala feldolgozásával további anyagokhoz juthatunk, mint a tiofének, nitrogéntartalmú bázisok, a szerves savak, például szulfonsav. Ezek az anyagok gyulladásgátló, hámosító, fertőtlenítő hatásúak. Emiatt váltak a Holt-tengeri készítmények a pikkelysömörös és ízületi gyulladásos betegek kedvelt termékeivé.
Ízületi fájdalmakra, reumára
Az iszap magas ásványi anyag- és nyomelem-tartalma javítja a keringést, erősíti az immunrendszert, csökkenti az izomfeszültséget, enyhíti az ízületi és reumatikus fájdalmakat. Vastagon kell felvinni az érintett területre az iszappakolást, meleg kötést kell ráhelyezni, és kb. fél órán keresztül fent hagyni. A fájdalmas tünetek kellemes, meleg hatás kíséretében enyhülnek.
A magas ásványielem-tartalomnak köszönhetően az ozmózishatás érvényesül, így az ízületekben felgyülemlett folyadék fokozatosan eltávolodik, megszüntetve a fájdalmat, az ízületi merevséget. A nagyon magas brómtartalom (50-szer magasabb, mint az óceánoké) következtében az izmok és idegek teljesen ellazulnak.
Az iszappakolás csonttörés utáni regenerálódás, izomhúzódások, zúzódások, valamint méregtelenítő kúrák esetén is alkalmazható. Méregtelenítéskor tegyük az iszapot tartalmazó tasakot langyos vízbe, melegítsük fel, és tegyük arra a testtájékra (has, csípő, comb), ahol méregteleníteni szeretnénk. Miután bekentük a problémás területet, fóliával tekerjük körbe azt a részt, hogy ne engedjük kiszáradni az iszapot, majd 35-40 perc elteltével mossuk le. A kezelést 2 naponta lehet megismételni.


Egy újabb fantasztikus dolog amit a természet alkotott......



 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ichtiol;- gyógyászati kátrány

Ichtiol; gyógyászati kátrány, ezt a remek alapanyagot amit a következő szappanom és krémem készítéséhez fogok használni, nem volt könnyű beszerezni de végül sikerült, Hetti barátnőm és anyukája segítségével. Amit ezúton is köszönök. Mi ez? Pár mondatban szeretném bemutatni ezt a kiváló hatású anyagot amit már az 1800-as években is ismertek és bőrbetegségek gyógyítására használtak. Nagyon érdekes leírást találtam 1868-ból: Egy cikk a Zala Közlönyből, 1893-bόl. Az 1868 όta ismert Berger fėle kátrány szappan orvosi tekintélyek által ajánlva Ausztria-Magyarországban. : Mindennemű bőrtisztátalanság ellen kiváló. Díjnyertes az 1883-as bėcsi nemzetközi kiállitáson. Hatása a bőrre:  Fokozott faggyúmirigy működés esetén ajánlott. Egy nagyon jótékony hatású kénszármazék.   Kiváló redukáló szer, faggyúmirigy szabályozó, sebgyógyító és gyulladásgátló, hámképző, fertőtlenítő, érösszehúzó, nyugtató hatással. A 19. században az ichtiózis nevű készítményt, az akkor rejtélyesne

Nyári szappan...

Mákos - Mandula eper öntettel...... Csodálatos mandulás szappan, mandula tejjel és olajjal. Különleges kényeztetés a bőrödnek A rózsaszín agyag ásványi anyaggal tölti fel a bőrt, a mák pedig finoman masszírozva távolítja el az elhalt hámréteget. Használat után a bőr felfrissült életteli, puha lesz. Kellemes mandula és eper illatú.

Almaecetet a ráncok ellen!!!!

Már korábban írtam az almaecet jótékony hatásáról a hajápolásban. Kiváló hajápoló szer a balzsamot teljes mértékben helyettesíti.Táplálja, kondicionálja, könnyen fésülhetővé, selymesen fénylővé teszi a hajat. Samponszappanjaim tökéletes kiegészítője. Belsőleg alkalmazva kiváló fogyasztószer. Kitűnő megoldás lehet a ráncok ellen! Egy nagyon egyszerű, olcsó, teljesen természetes recept, amit mindenki könnyedén megvalósíthat otthonában. A bőr legfelső rétege folyamatosan elhal és leválik. A kor előrehaladtával az elhalt sejtek leválása lelassul, összetapadnak és vékony szarú réteget képez a bőrön. Ebben apró repedések,ráncok képződnek. Nos ettől a szarú rétegtől lehet megszabadulni az almaecetes dörzsöléssel. - Mosd meg az arcod és nyakad jó meleg szappanos vízzel ! - A következő lépésben, egy szivacsot itass át almaecettel! ( nem hígítva! ) - Ezzel dörzsöld át finoman a nyakad és az arcod (körkörösen lefelé, felfelé)! - A " dörzsölő-tisztítás " után közvetlenül ,bő