Ugrás a fő tartalomra

Ősz, Tél, és Nátha.....

Citrom, citrom, citrom.......
Egy két ötlet a téli megfázások kezelésére.


" Tünetek:

fájdalmas nyelés, piros garat, esetleg gennyhólyagocskák (tüszők) a mandulán és/vagy a garaton, sárgás-zöldes orrváladék, esetleg láz.

Vásároljunk 100% természetes Citromolajat (Aromax )
Egy teáskanál cukorra csepegtessünk a citromolajból 6-7 cseppet, és evés után szopogassuk el, napjában háromszor.

C-vitaminból 2-3x1000 mg naponta maximum 1 hétig.


A Citromolaj nyugodtan fogyasztható belsőleg is, de 2 hétnél tovább ne szedjük!

Bigelbauer Pál Gyógyító illatok című könyvében a következők olvashatók a citromolajról:

„… A citromhéj illóolajának gőze
a meningococcust ( a fertőző agyhártyagyulladás kórokozóját 15 perc alatt,
a tífusz kórokozóját egy órán belül,
a pneumococcust (a lebenyes tüdőgyulladás kórokozóját) két-három óra alatt,
a staphylococcus aureust (a bőrgennyesedést, száj-, garatüreg-gyulladást, ételmérgezést, iatrogén fertőzést okozó gennykeltő baktériumot) két óra alatt,
a streptococcus haemolyticust (a mandulagyulladást, a skarlátot, orbáncot, gyermekágyi lázat, reumás lázat okozó baktériumfajt) pedig három órától tizenkét óráig terjedő időszak alatt pusztította el.

A tiszta citromhéj illóolaj a baktériumtenyészetekre közvetlenül cseppentve:
- a staphylococcusnak és a tífusz kórokozójának pusztulását 5 percen belül előidézte, míg
- a diftériabaktérium elpusztításához 20 perc kellett.”
3-6 éves korig 3x3 cseppet használjunk.
2 éves kor alatt ne használjuk belsőleg! Ilyenkor az ú.n. száraz inhalációt alkalmazzuk: egy papír zsebkendőre csepegtessünk 3-4 csepp Citromolajat és kérjük meg gyermekünket, hogy szájon és orron keresztül szippantson jó mélyeket a zsebkendőről.
Vigyázzunk, hogy közvetlenül ne érjen a bőrhöz, mert marhatja a bőrt.
Éjszakára cseppenthetünk a feje mellé a lepedőre is (ahol nem érintkezhet a bőrrel)."

A köhögésre is van házi gyógymód!
A leghatékonyabb: méz és fekete retek
Száraz köhögésre kiváló, felszakítja a váladékot. Nagyon hatékony, akár már 1-2 nap alatt jelentősen mérsékeli a köhögést.
Elkészítése:  Moss meg egy fekete retket, és vágd félbe. Vájd ki a belsejét, majd a szúrj egy nem túl széles lyukat rá! Tedd egy akkora pohárba a kilyukasztott retket, amelynek a pereme fenntartja, majd csorgass 2 evőkanál mézet a vájatba! A kis lyukon keresztül fog a pohárba csordogálni a méz. Minél lassabban csorog le, annál jobb, így magába tudja szívni a tápanyagokat. Ideális esetben egy éjszakán át hagyjuk átfolyni a mézet, s másnap reggel már fogyaszthatjuk is a csodaszert!

A nátha legjobb ellenszere Gyömbér tea: Nincs is jobb segítőtárs a friss gyömbérgyökérnél. Vágj le belőle kb. 2 cm-t, és forrázd le 3 dl vízzel, majd hagyd állni 20 percet! Tetszés szerint ízesítheted, kissé csípős, de finom teát kapsz, amely az egyik legjobb fertőtlenítő, tisztító ital. És remek lélekmelegítő!
Nagyon finom tea.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ichtiol;- gyógyászati kátrány

Ichtiol; gyógyászati kátrány, ezt a remek alapanyagot amit a következő szappanom és krémem készítéséhez fogok használni, nem volt könnyű beszerezni de végül sikerült, Hetti barátnőm és anyukája segítségével. Amit ezúton is köszönök. Mi ez? Pár mondatban szeretném bemutatni ezt a kiváló hatású anyagot amit már az 1800-as években is ismertek és bőrbetegségek gyógyítására használtak. Nagyon érdekes leírást találtam 1868-ból: Egy cikk a Zala Közlönyből, 1893-bόl. Az 1868 όta ismert Berger fėle kátrány szappan orvosi tekintélyek által ajánlva Ausztria-Magyarországban. : Mindennemű bőrtisztátalanság ellen kiváló. Díjnyertes az 1883-as bėcsi nemzetközi kiállitáson. Hatása a bőrre:  Fokozott faggyúmirigy működés esetén ajánlott. Egy nagyon jótékony hatású kénszármazék.   Kiváló redukáló szer, faggyúmirigy szabályozó, sebgyógyító és gyulladásgátló, hámképző, fertőtlenítő, érösszehúzó, nyugtató hatással. A 19. században az ichtiózis nevű készítményt, az akkor rejtélyesne

Nyári szappan...

Mákos - Mandula eper öntettel...... Csodálatos mandulás szappan, mandula tejjel és olajjal. Különleges kényeztetés a bőrödnek A rózsaszín agyag ásványi anyaggal tölti fel a bőrt, a mák pedig finoman masszírozva távolítja el az elhalt hámréteget. Használat után a bőr felfrissült életteli, puha lesz. Kellemes mandula és eper illatú.

Almaecetet a ráncok ellen!!!!

Már korábban írtam az almaecet jótékony hatásáról a hajápolásban. Kiváló hajápoló szer a balzsamot teljes mértékben helyettesíti.Táplálja, kondicionálja, könnyen fésülhetővé, selymesen fénylővé teszi a hajat. Samponszappanjaim tökéletes kiegészítője. Belsőleg alkalmazva kiváló fogyasztószer. Kitűnő megoldás lehet a ráncok ellen! Egy nagyon egyszerű, olcsó, teljesen természetes recept, amit mindenki könnyedén megvalósíthat otthonában. A bőr legfelső rétege folyamatosan elhal és leválik. A kor előrehaladtával az elhalt sejtek leválása lelassul, összetapadnak és vékony szarú réteget képez a bőrön. Ebben apró repedések,ráncok képződnek. Nos ettől a szarú rétegtől lehet megszabadulni az almaecetes dörzsöléssel. - Mosd meg az arcod és nyakad jó meleg szappanos vízzel ! - A következő lépésben, egy szivacsot itass át almaecettel! ( nem hígítva! ) - Ezzel dörzsöld át finoman a nyakad és az arcod (körkörösen lefelé, felfelé)! - A " dörzsölő-tisztítás " után közvetlenül ,bő