Ugrás a fő tartalomra

Tavaszi arcmegújító pakolás


Egy - két ötlet az arcbőr tavaszi felfrissítéséhez!
A mogyoróolajat nagyon szeretem használni a szappanok készítéséhez. Krémes lágy habot kölcsönöz a szappannak, vitalizálja a bőrt.
Íme egy gyors recept az arcbőr megújító ápolásához.

Mogyoróolajos pakolás
A földimogyoróból nyert E-vitamin  táplálja a bőrt, maga az olaj pedig igazi áldás a tél által megtépázott hámnak.
Hozzávalók:
2 evőkanál mogyoróolaj
1 tojássárgája
1 teáskanál méz
néhány csepp citromlé

Az olajat habverővel cseppenként keverd a tojássárgájába, mintha majonézt készítenél, majd keverj hozzá néhány csepp citromlevet és mézet. Vidd fel a bőrödre, majd harminc percig hagyd rajta. Egy nedves kendővel töröld le végül. Csodás:)


Egy másik recept:
Sárgarépából már készült szappan. A zablisztet is szívesen használom, mert megnyugtatja az irritált bőrt és puhává teszi. Íme egy recept, mely könnyen és gyorsan elkészíthető, hatása látványos:)


Sárgarépás-zablisztes pakolás
Ez a bőrápoló pakolás nagyon gyorsan elkészül, és minden bőrtípus esetében igazi áldás. A benne lévő sok vitamin élénkíti az arcszínt, így elkerül majd a sápadtság.

Hozzávalók:
2 sárgarépa
1 evőkanál zabliszt
1 tojássárgája

Reszeld le a sárgarépát, add hozzá a zablisztet és a tojássárgáját, majd jól keverd el. A pakolást rögtön vidd fel a megtisztított arcodra, nyakadra és a dekoltázsodra, majd hagyd fent húsz percig. Először nagyon meleg, majd hideg vízzel öblítsd le.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ichtiol;- gyógyászati kátrány

Ichtiol; gyógyászati kátrány, ezt a remek alapanyagot amit a következő szappanom és krémem készítéséhez fogok használni, nem volt könnyű beszerezni de végül sikerült, Hetti barátnőm és anyukája segítségével. Amit ezúton is köszönök. Mi ez? Pár mondatban szeretném bemutatni ezt a kiváló hatású anyagot amit már az 1800-as években is ismertek és bőrbetegségek gyógyítására használtak. Nagyon érdekes leírást találtam 1868-ból: Egy cikk a Zala Közlönyből, 1893-bόl. Az 1868 όta ismert Berger fėle kátrány szappan orvosi tekintélyek által ajánlva Ausztria-Magyarországban. : Mindennemű bőrtisztátalanság ellen kiváló. Díjnyertes az 1883-as bėcsi nemzetközi kiállitáson. Hatása a bőrre:  Fokozott faggyúmirigy működés esetén ajánlott. Egy nagyon jótékony hatású kénszármazék.   Kiváló redukáló szer, faggyúmirigy szabályozó, sebgyógyító és gyulladásgátló, hámképző, fertőtlenítő, érösszehúzó, nyugtató hatással. A 19. században az ichtiózis nevű készítményt, az akkor rejtélyesne

Nyári szappan...

Mákos - Mandula eper öntettel...... Csodálatos mandulás szappan, mandula tejjel és olajjal. Különleges kényeztetés a bőrödnek A rózsaszín agyag ásványi anyaggal tölti fel a bőrt, a mák pedig finoman masszírozva távolítja el az elhalt hámréteget. Használat után a bőr felfrissült életteli, puha lesz. Kellemes mandula és eper illatú.

Almaecetet a ráncok ellen!!!!

Már korábban írtam az almaecet jótékony hatásáról a hajápolásban. Kiváló hajápoló szer a balzsamot teljes mértékben helyettesíti.Táplálja, kondicionálja, könnyen fésülhetővé, selymesen fénylővé teszi a hajat. Samponszappanjaim tökéletes kiegészítője. Belsőleg alkalmazva kiváló fogyasztószer. Kitűnő megoldás lehet a ráncok ellen! Egy nagyon egyszerű, olcsó, teljesen természetes recept, amit mindenki könnyedén megvalósíthat otthonában. A bőr legfelső rétege folyamatosan elhal és leválik. A kor előrehaladtával az elhalt sejtek leválása lelassul, összetapadnak és vékony szarú réteget képez a bőrön. Ebben apró repedések,ráncok képződnek. Nos ettől a szarú rétegtől lehet megszabadulni az almaecetes dörzsöléssel. - Mosd meg az arcod és nyakad jó meleg szappanos vízzel ! - A következő lépésben, egy szivacsot itass át almaecettel! ( nem hígítva! ) - Ezzel dörzsöld át finoman a nyakad és az arcod (körkörösen lefelé, felfelé)! - A " dörzsölő-tisztítás " után közvetlenül ,bő