Régóta foglalkoztatott a szappanfőzés technikája. A főzött szappannál, nem kell négy hetet várni, hogy használható legyen, mivel a főzés során elpárolog a víz nagy része. Így csak pár napot, maximum két hetet kell szárítani.
Rendhagyó módon, mangalica zsírt is használtam. Holland kakaóval tarkítottam. Nagyon tetszik a rusztikus formája. Nagyon jó szappan, krémesen dús habja van, hidratál, nem szárít. Került bele még egy kis zabpehely is. Nagy előnye még, hogy mosásra, is remekül használható.
Ichtiol; gyógyászati kátrány, ezt a remek alapanyagot amit a következő szappanom és krémem készítéséhez fogok használni, nem volt könnyű beszerezni de végül sikerült, Hetti barátnőm és anyukája segítségével. Amit ezúton is köszönök. Mi ez? Pár mondatban szeretném bemutatni ezt a kiváló hatású anyagot amit már az 1800-as években is ismertek és bőrbetegségek gyógyítására használtak. Nagyon érdekes leírást találtam 1868-ból: Egy cikk a Zala Közlönyből, 1893-bόl. Az 1868 όta ismert Berger fėle kátrány szappan orvosi tekintélyek által ajánlva Ausztria-Magyarországban. : Mindennemű bőrtisztátalanság ellen kiváló. Díjnyertes az 1883-as bėcsi nemzetközi kiállitáson. Hatása a bőrre: Fokozott faggyúmirigy működés esetén ajánlott. Egy nagyon jótékony hatású kénszármazék. Kiváló redukáló szer, faggyúmirigy szabályozó, sebgyógyító és gyulladásgátló, hámképző, fertőtlenítő, érösszehúzó, nyugtató hatással. A 19. században az ichtiózis nevű készítményt, a...
Megjegyzések
Megjegyzés küldése